Site logo

“Genç sigorta acenteleri olarak uyumaya vaktimiz yok”

Genç Sigorta Acenteleri Platformu Başkanı Abdülcelil Alkış, 69 milyar TL’lik büyüklükten pay alabilmek için çok çalışmaları gerektiğini söyledi.

Alkış, YouTube üzerinden yayın yapan Sigorta Ekranı’nda SigortaMedya Genel Yayın Yönetmeni Can Kantar’ın canlı yayın konuğu oldu. Genç acentelerin yoğun ilgi gösterdiği ve interaktif olarak soru yönettiği programda; “Zor günler geçiriyoruz. Ama bu zor günleri sadece sigorta acenteleri geçirmiyor. Tüm dünyanın belası haline gelen bir salgın ile karşı karşıyayız. Karantina günlerini bir fırsat olarak görmeliyiz. Bu anlamda yapacağımız çok şeyler var. İşimizi evimizden yapabildiğimiz için sigorta acenteleri olarak avantajlı bir konumdayız. Genç acenteler olarak derdimiz ayakta kalma mücadelesi değil. Bizler bu süreçten daha büyüyerek çıkmanın planlarını yapıyoruz.  Bu nedenle online toplantılar gerçekleştiriyoruz. Dijital ortamlarda üyelerimiz, müşterilerimiz ve şirketlerimizle iletişimimizi sürdürüyoruz” dedi.

‘Dert ve sıkıntılar birleştirdi’

Platformun oluşum hikayesini anlatan Alkış, şunları söyledi: “Sigorta acenteciliğine başladığımda işin acemisi olduğum için çok sıkıntılar çektim. Sonra benim gibi zorda kalan genç acente arkadaşlarımızla bir araya gelip; bu mesleğe yeni başlayan genç kardeşlerimizin aynı zorlu yollardan yürümesini istemedik. Birbirimize destek olmak amacıyla bu platform oluşturduk. 2018 yılında ilk başladığımızda 250’ye yakın bir başvuru aldık. Bizim gibi sıkıntı çeken çok insanın olduğunu gördük. Aslında bizi dert ve sıkıntılar birleştirdi. Zaman içerisinde örgütlenmemizi tamamladık. Şu anda yönetim kurulumuz, teknik ekibimiz var. Birçok konuya yoğunlaşmış durumdayız. Her işte uzman arkadaşlarımız var. Sağlık ve konut gibi branşlarında uzman arkadaşlarımız, bu branşları bilmeyenlere eğitim veriyor. Birbirimize rakip değil bilakis aynı fabrikanın çarkları gibi birbirimizi destekleyici bir şekilde hedefimize doğru gidiyoruz. Akademi gibi hareket edip ve sürekli eğitimler düzenliyoruz.”

“Türkiye’deki sigorta sektörü tahmin edemeyeceğimizden büyük bir hale geldi”  diyen Alkış, “2019 rakamlarına göre büyüklük 69 milyar lira. Şimdi böyle büyük bir pasta varken bizim gece uyumamız mümkün değil. Daima eğitimlerle teknik olarak kendimizi geliştirmek istiyoruz ve bu pastadan en büyük payı almak istiyoruz. Uzun vadeli düşünüyoruz, 5-10 yıl sonrasını planlıyoruz. Hiçbirimiz mevcut durumu kabul etmiyoruz. Daha iyisini yapabilecek imkâna sahipken neden daha azına razı olalım?” diye konuştu.

‘Sigorta şirketlerimizi alkışlıyoruz’

Alkış, “Acentelere yönelik açıkladıkları destek paketlerinden dolayı sigorta şirketlerimizi alkışlıyoruz. Sigorta şirketleri ile aynı gemideyiz. Onlar iyi olacak ki biz iyi olalım. Biz her zaman bu pencereden bakmaya çalışıyoruz. Özellikle şirketlerin sağlık sigortaları konusunda ‘pandemiyi ödüyoruz’ şeklindeki açıklamaları Türk sigorta sektörüne büyük bir puan kazandırdı. Bu açıklamalar aynı zamanda Türk sigorta sektörünün kadar güçlü olduğunu da göstermiştir. Bu anlamda şirketlerimizle gurur duyuyoruz. Acenteler olarak biz de kâğıt parçası değil güven sattığımızı unutmayalım. Şirketlerle yaşadığımız sorunları bir tarafa bırakıp bu süreçte mutlaka müşterilerimize güven vermeliyiz” dedi.

Genç sigorta acenteleri olarak kendilerini sigorta sektörünün geleceği olarak gördüklerini açıklayan Alkış, “Sektörde tecrübeli abilerimize saygı duyuyoruz. Sorunlarla değil çözümlerle ilgileniyoruz. Büyüklerimizin Türkiye’deki sigorta sektörünün gelişmesinde büyük emek ve gayreti var. Bizlere iş ve ekmek kapısı açtılar. Onlara sonsuz teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment